Prova på trädgård i Second Life

Det finns många anledningar att spela Second Life. En kan vara att träffa nya människor, en annan att prova på sådant du inte kan eller vill göra i verkliga livet. Men ibland suddas gränserna mellan Second Life och det verkliga livet istället ut, som när Sverige fick en officiell ambassad i Second Life år 2007. Du kan också använda Second Life som ett sätt att testa saker innan du utför dem i verkligheten, som olika sorters inredningar och byggen.

Har du funderat på att göra i ordning en trädgård hemma, men inte vågat ta steget ännu? Kanske vet du inte riktigt hur du vill ha den, eller är rädd att begå ett misstag och ångra dig. Då är Second Life en säker plats att prova på olika lösningar och bli inspirerad. När du väl hittat rätt är det bara att bege dig till Wexthuset för att överföra din drömträdgård från den virtuella världen till den fysiska.

Gör din egen trädgård i Second Life

Har du ett hus i Second Life finns oändliga möjligheter att skapa en tillhörande trädgård så som du vill ha den. Du kan ha en stor trädgård eller en liten, med rabatter, buskar och träd. Det finns till och med växthus att köpa till ditt hem i Second Life. När du dekorerar i Second Life är det bara fantasin som sätter gränserna, men ha verkligheten i åtanke om du planerar för din riktiga trädgård. Tänk på hur mycket plats du har, och vilka växter som går att odla i Sverige. Du kan kika på det rikliga sortimentet hos wexthuset och utgå från det när du experimenterar i Second Life.

Lås dig inte till plantor och blommor: på Wexthuset finns fina fågelbad, trädgårdsbelysningar och dekorationer som förgyller trädgården, och i Second Life kan du hitta liknande föremål att testa att placera ut i din virtuella trädgård. Många Second Life-användare får utlopp för sin kreativitet via plattformen, och även du kan testa att göra egna föremål om en annan användare inte redan skapat det du letar efter. Blir resultatet bra kan du till och med tjäna Linden Dollars, plattformens egna valuta, på dina egengjorda objekt.

Det bästa med att prova på att utforma en trädgård i Second Life är att du inte behöver vara rädd för att göra misstag. Blir det inte som du tänkt dig är det bara att ändra eller helt börja om och fortsätta tills du är nöjd. Då kan du ta bilder på Second Life-trädgården i olika vinklar, bege dig till Wexthuset igen och skaffa det du behöver för att göra trädgården till verklighet.

Hitta trädgårdsinspiration i Second Life

Förutom att göra en egen trädgård kan du även titta på andras för att få förslag. Det finns hela destinationer i spelet som består av fantastiska trädgårdsmiljöer att inspireras av. Du kan också besöka andra användares hem och se hur de har gjort, eller titta på de många bilder som användare lägger upp på något av de diskussionsforum och andra internetcommunities som handlar om Second Life. Om du bara använder bilderna som inspiration och inte själv publicerar dem någonstans eller låtsas vara deras upphovsman så kan du spara dina favoritbilder i en inspirationsmapp på datorn.