Förverkliga husdrömmen med Second Life

Många drömmer om ett eget hus, och oavsett hur nära du är att uppfylla drömmen kan du ha nytta och glädje av Second Life. Kanske är du redan på väg att köpa ditt första hus, och i så fall har du en spännande tid framför dig. Med hjälp av Second Life kan du testa olika inredningar och möbleringslösningar, och få tiden fram till flytten att gå en smula snabbare.

Så funkar husköp i Second Life – och i verkliga livet

I Second Life kan du skaffa hus på två sätt. Du kan antingen välja att skaffa ett vanligt hus, eller ansöka om ett så kallat Linden Home. För att få tillgång till ett Linden Home krävs att du är premiummedlem. För ett vanligt hus krävs förutom huset, som du köper, hyr eller i vissa fall kan skaffa gratis, att du äger eller hyr mark att ställa huset på.

Att köpa hus i verkliga livet är en något mer komplicerad, men också mer spännande, process. Ett bra sätt att börja är att börja bevaka hus till salu online så att du direkt får notiser när ett hus som passar dig kommer in på marknaden. Med hjälp av en bra mäklare kan du sedan få hjälp att hitta drömhuset. Se till att inte låsa dig till ett specifikt hus, utan gå på många visningar och bilda dig en uppfattning om vad du är ute efter. Du behöver inte heller vara alltför strikt med budgeten. Få har idag råd att betala för ett hus direkt, och det finns förmånliga bolån att skaffa.

Planera och experimentera inför flytten

Har du redan slagit till med ett husköp? Grattis! Medan du väntar på att få flytta in och ställa i ordning kan du få utlopp för din inre inredare i Second Life. Det finns massor av snygga möbler och prylar att dekorera med, så du kan på ett enkelt sätt testa olika inredningsstilar och sätt att möblera inför den riktiga flytten. På det viset kommer halva jobbet redan vara gjort när det väl är dags att inreda ditt verkliga hem. Har huset en trädgård kan du också använda Second Life för att planera trädgården inför planteringssäsongen.

Hitta dina preferenser

Du som ännu inte hittat ett hus som passar dig kan pyssla med hus i Second Life medan du letar efter hus till salu på nätet. Med hjälp av Second Life kan du också komma fram till vad för slags hus du helst vill ha. Vissa hus och inredningsprylar i Second Life kostar riktiga pengar, så se bara till att inte slösa bort din verkliga husbudget där. Att vara sparsam i Second Life hjälper dig också att tänka mer ekonomiskt i verkligheten.

Dröm dig bort

Ligger drömmen om ett eget hus alltför långt borta så behöver du inte misströsta. Är ett riktigt hus inte aktuellt kan du alltid leva ut drömmen med ett hus i Second Life, som kan vara precis så stort och lyxigt som du har lust med.