Vad gör företagen i Second Life?

Idag satsar fler och fler företag pengar i Second Life men vad gör de där? Ett bra sätt att ta reda på vad invånarna gör är att spendera en dag i Second Life och utforska på egen hand (det är gratis att delta).

IBM äger till exempel femton öar i Second Life varav Innovation Island är huvudön. Här finns vackra rum samt virtuell champagne. Det är inte alltid andra avatarer på plats men det finns skyltar som informerar om kommande event. Överallt på borden finns en nyutgiven bok (från IBMs förlag) som du kan beställa ett recensionsexemplar av.

En avatar som arbetar för IBM förklarar att hon byggt tre olika trädgårdar. En trädgård visar hur den växer från enkelt gräs till massiv blomsterprakt under en femårsperiod. Den andra trädgården visar hur den ser ut under sommaren samt våren. I den tredje finns skyltar som talar om vad varje blomma och växt heter. Avataren förklarar att det tagit ungefär en vecka att skapa trädgårdarna. Avatarer kan lägga andra avatarer till en vänlista och på så sätt kan du skapa ett nätverk.

Det finns en hel värld av olika saker att upptäcka och göra. Second Life kan sägas vara en förlängning av verkligheten där till exempel de företag som finns representerade i den virtuella världen även existerar i den riktiga världen. I Second Life finns virtuella artister och det här kan vara en utmärkt plattform för nya artister att framföra sin musik i för att nå lyssnare från hela världen.

Dyra märkeskläder säljs i butiker i Second Life men kläderna du köper betalas med riktiga pengar även om klädesplaggen är digitala.