Spendera mer tid i cyberrymden – så gör du

Många har fastnat för trenden att leva ett alternativt liv i en alternativ verklighet. Vissa har fastnat så pass mycket i det att de inte vill eller kan leva ett normalt liv med allt vad det innebär. Trots det är det trots allt ett måste att kunna försörja sig och om du har kommit till den punkten att du inte vill leva ett vanligt Svenssonliv, får du några tips här nedan på hur du kan försörja dig om du vill spendera mestadels av din tid i cybervärlden.

Tjäna pengar utan att jobba

För att kunna spendera så mycket tid som möjligt i Second Life behöver du kunna livnära dig på ett sätt som inte tar allt för mycket tid ifrån dig. De allra flesta har dock ett arbete som de tillbringar x antal timmar på varje vecka, men den livsstilen lär inte passa dig om du vill kunna spendera så mycket tid som möjligt i Second Life. Därför behöver du hitta andra sätt att livnära dig på som inte tar allt för mycket av din tid. Om du är som många andra Second Life-fans, föredrar du förmodligen en annan verklighet då du har mer frihet och valmöjligheter i den. Anledningarna till varför du känner dig begränsad i verkligheten kan vara alltifrån fysiska förhinder till psykiska eller ekonomiska. Men genom att förändra din faktiska verklighet en aning, kan du leva mer i Second Life. Du kan:

  • Sälja diamanter och guld.

Att sälja diamanter och guld är ett sätt att få snabba pengar. Har du ärvt smycken av en släkting eller har du köpt guldsmycken som du inte går med? Då kan du sälja dem för att kunna betala dina omkostnader för ett tag. Du kan sälja diamanter på olika sätt, bland annat genom att besöka en pantbank eller sälja dem på en auktionsfirma.

  • Jobba hemifrån.

Om du inte vill ha ett vanligt jobb att gå till, finns det många sätt att jobba hemifrån. Väldigt många arbetsuppgifter kan utföras i hemmet, speciellt om de i huvudsak sker framför en skärm. Genom att jobba hemifrån slipper du det där ekorrhjulet som du annars även slipper i Second Life och får därmed ett litet smakprov på hur det kan kännas att leva som i en fantasivärld. De allra flesta som föredrar fantasivärldar framför verkliga livet, gillar just känslan av att vara fri. Den känslan blir lite mer tydlig om du jobbar hemifrån. Samtidigt slipper du oroa dig för hur du ska hantera din ekonomi då du trots allt har ett riktigt jobb att luta dig tillbaka på.

  • Försörja dig på din hobby.

Kanske är det datorspel som är din stora hobby? I så fall skulle du kunna jobba med programmering och vara med och skapa ditt alldeles egna datorspel. Om du är kunnig inom ämnet finns det garanterat jobb för dig och genom att jobba med din hobby kommer du inte må dåligt varje morgon när det är dags att gå till jobbet. Istället kommer det kännas som att du leker fram genom livet.