Livestreama Second Life

Att livestreama sina spelarsessioner har idag utvecklats till en stor industri. Många vill se hur spelare klarar banor eller utforskar nya spel och testar olika funktioner. För att upprätthålla intresset hos tittarna brukar spelarna också visa sitt eget ansikte i bild, så att alla reaktioner fångas och visas upp för publiken. Ett av de mest populära spelen idag är Second Life, som är ett gratis spel med över 70 miljoner användare.

När du ska starta dina livestreams kanske du vill se så bra ut som möjligt i bild. När du streamar kan du få miljoner tittare, och det är då bra att framstå från sin bästa sida. Hos Akademikliniken kan du få fillers som används för läppförstoring, ansiktskonturering och behandling av ärr och rynkor. Du får en snabb behandling med fillers som till exempel kan användas under ögonen för att minska synbara trötthetstecken.

Second Life

Second Life skapades år 2003 av Philip Rosedale. Nu har det 70 miljoner användare, och kretsen växer med 350 000 nya registreringar varje månad. I spelet finns massor med roliga saker att utforska, som att gå till klubbar och spännande världar, rollspela och till och med jobba. En del spelare har blivit berömda i spelet för sina framgångar som fotografer. Second Life har använts inte bara till underhållning, utan också för andra mer oväntade syften. I spelet invigdes för ett antal år sedan en virtuell ambassad, som i mångt och mycket liknade den riktiga ambassaden i Washington. Dåvarande utrikesminister Carl Bildt och Olle Wästberg, generaldirektör för Svenska Institutet, klippte ett virtuellt band till den virtuella ambassaden ”House of Sweden”. Här fanns även ett virtuellt smörgåsbord samt virtuell champagne. Svenska Institutet bekostade tillställningen i Second Life, vilket totalt gick på 400 000 kronor.

Påbörja din nya karriär som gamer

Maja är 25 år och jobbar som gamer, där hon livesänder sina spelsessioner på Twitch. Till en början var spelandet bara en hobby, men med tiden växte kanalen och hon satsade helhjärtat på sitt intresse. Hon har nu 800 följare på Twitch och har som mål att med tiden kunna arbeta med detta på heltid.

För att börja livestreama behöver du ha rätt utrustning. En bra speldator är en nödvändighet, med ett effektivt grafikkort som skapar en bra spelupplevelse. Du vill inte behöva uppleva att spelet laggar och fryser samtidigt som du har en miljon tittare. Du behöver också ett headset och en kamera som filmar dig medan du spelar. Många gamers gör ett misstag i att endast välja en enda plattform när de bygger upp sin publik. Det är bättre att återskapa samma innehåll på flera olika plattformar.