Ett annorlunda spel

En del kanske inte känner till Second Life medan andra undrar vad det är. Man kan säga att Second Life är ett annorlunda spel. Företaget Linden Lab skapade och utvecklade Second Life som har funnits online ända sedan 2003. Den vanligaste beskrivningen brukar vara att det här är en enorm tredimensionell värld där Linden Lab endast tillhandahåller land för användarna att kunna skapa och bygga på. Man kan till viss del likna Linden Lab till något slags ”webbhotell” som hyr ut land för alla möjliga olika ändamål men allt annat skapas av invånarna själva.

Detta är inte ett spel och det finns inga poäng att samla, inga uppdrag som ska lösas eller nya nivåer som användaren behöver nå.

Det finns dock en del saker i Second Life som spelare kommer att känna igen. När du exempelvis loggar in för första gången behöver du skapa dig en egen avatar. Detta kommer att bli din spelfigur eller persona som kommer att kunna upptäcka, bygga, skapa, kommunicera med mera i den virtuella världen.

Det kostar inget att använda Second Life men även om det är gratis att delta innebär det inte att det inte finns en ekonomi. Här existerar en livlig handel med en egen virtuell valuta kallad Linden Dollar.