Vad är en avatar?

De allra flesta har hört ordet avatar men känner kanske inte till var ordet kommer ifrån och historien bakom den moderna avataren. Det handlar inte om filmen Avatar även om den kanske berskriver till viss del vad en avatar är. Själva termen avatar kommer ursprungligen från hinduisk tradition där det framförall handlar om guden Vishnus olika inkarnationer på jorden i djurgestalt eller mänsklig form. Anledningen till att Visnhu återföds på jorden som exempelvis en sköldpadda, lejonmänniska, fisk, dvärg, vildgalt, Rama, Buddha samt slutligen som Kalki är för att kämpa mot ondska och inleda en ny tidsålder med rättvisa och godhet.

.

Digital representation

En avatar är en digital repersentation av en spelare i datorvärlden eller online. Richard Garriot var den första att använda termen avatar i dataspelet, Ultima IV ”Quest of the Avatar” från 1985. Tanken var att en avatar skulle representera användarens alter ego i den virtuella världen. För att spelaren skulle kunna påverkas av historien samt etiska liknelser behövde han eller hon känna ansvar för sin avatars handlingar. Det var därför som Richard tog själva avatar idén från berättelserna om de hinduiska gudarnas inkarnationer på jorden. Han appliserade detta på spelare som sedan kunde manifistera sig via en avatar i datorvärlden. I dagens moderna högteknologiska värld reflekterar en avatar, i 2D-form eller 3D-form, spelarens personlighet i betydligt högre grad än vad som var möjligt för några årtionden sedan. Den avatar som du skapar kommer att agera och integrera i den virtuella värld som du deltar i enligt din vilja.

Fysisk önskan

Antonio Casilli (sociolog) anser att när vi skapar en avatar är det även en slags önskan om en fysisk närvaro i den virtuella världen. En avatar kan känneteckna hur en spelare vill se ut eller drömmer om att vara. Det är ganska vanligt att vi inte känner oss nöjda med vårt utseende och drömmer om att förbättra det med exempelvis en bröstförstoring. Men du kan förverkliga din dröm i verkliga livet med en förstklassig bröstförstoring i Malmö hos Citadellkliniken. När du genomför en bröstförstoring i Malmö kommer du att få en säker behandling utförd av en specialistutbildad plastikkirurg som kommer att skapa vackra bröst som harmonierar med din kropp. Citadellkliniken har blivit känd för sin unika teknik vid bröstförstoring, ett specialförband, som kommer att ge ett perfekt och naturligt resultat. En bröstförstoring i Malmö kommer att garanterat göra nöjd.

Skapa en avatar

Det är enkelt att skapa en avatar i Second Life. Som väl är är Second Life även kompatible med Mac-operativsystem och allt du behöver göra är att besöka hemsidan ”My Avatar Editor” där du kan skapa din avatar. Börja med att välja ditt avatar namn och kön för att sedan välja din kropp och favoritfärg. Det inkluderar vilken ögonfärg samt hårfärg du vill ha samt fomen på din näsa och ditt ansikte. När du är klar med att skapa en avatar kan du spara den. Genom att registrera dig på Second Life hemsida (skapa ett användarnamn samt lösenord) kan du börja skapa din 3D avatar gratis. Sedan är det bara att ge dig in i denna intressanta och spännande virtuella värld där du kan lära känna människor, bygga hus, handla möbler eller kläder och mycket mer.